Makaleler

IQ YÜKSELTMEK İÇİN 5 ALTIN KURAL

Monday, December 24, 2018
Bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyi olan, hasta olmayan çocuklar yetiştirmek istesek de, yüksek IQ’lu insanların daha uzun, daha mutlu, daha başarılı yaşamlar sürdüğü kabul edilen bir gerçektir.

 Haliyle ebeveynler de çocuklarının yüksek IQ’lu olmalarını isterler.

Çocuklarınızı nasıl dâhiye dönüştürebilirsiniz.
-    Fiziksel aktivite için onları teşvik edin. Çocuklarınızın yıldız sporcu olması gerekmez, ancak fiziksel aktivite onların öğrenme yeteneğini arttıracaktır. 100’den fazla çalışma gözden geçirildiğinde, fiziksel aktivite içinde olan çocukların %20 oranında öğrenme becerilerini arttırdığını ortaya koymaktadır. Çalışmalar fiziksel aktivite ile akademik başarının pozitif ilişkide olduğunu göstermektedir.
-    Müzik aleti çalmasını öğretin. Drama, çocukların sosyal, davranış becerilerini etkilerken, müzik aleti çalmak IQ üzerine etkilidir. Müzisyenlerin beyinleri daha sakin, neşeli ve öğrenmeye yatkın olarak görülmektedir.
-    Balığın rolü inkar edilemez. Sık balık yiyen çocukların yüksek IQ’lu oldukları ve daha iyi uyku uyudukları gözlenmektedir. Bunun yanı sıra hamilelik ve emzirme döneminde diyette balığın olması, balık yağı desteklerinin alınması bebeğin bilişsel gelişimini arttıracaktır.
-    Kahvaltıyı unutmayın. Her gün düzenli kahvaltı yapan çocukların yüksek IQ sahibi oldukları görülmektedir. 6 Yaşında 1200 çocukta yapılan araştırmada düzenli kahvaltı yapan çocukların IQ testlerinde anlamlı yükseklikler bulunmuştur.
-    Kısa yol, kestirmeden uzak durun. Hiçbir şey sıkı çalışmanın yerini tutmaz, çocuklara düzenli çalışma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Spor yapan, müzikle uğraşan, uygun beslenen bir çocuk da olsa, düzenli çalışma alışkanlığından yoksun ise IQ testlerinde başarı uzak olacaktır.